Neljapäev, 25 April 2024, 10:26Tere tulemast Külaline | RSS
PühajarvePK
Menüü
Küsitlus
Kas olite hinnetega rahul?
Total of answers: 16
Statistika

Kokku sees: 1
Külalised: 1
Kasutajad: 0
Main » 2010 » November » 7 » 8. klass Tallinnas
22:48
8. klass Tallinnas
 3. novembril käis 8. klass Tallinnas õppereisil. Meie klassist võtsid paljud osa majandusviktoriinist. Algselt pidid minema Tallinnasse vaid majanduviktoriinis paremini esinenud õpilased, kuid kui õpetaja Peeter sellest kuulis, tekkis tal kohe äkkidee, et minna siis juba kogu klassiga. Nii see ka läks. 3. novembril pidime me siis kell pool 11 startima, kuid oli tekkinud mingi arusaamatus ja bussijuht teadis, et ta peab tulema poole 12-ks. Õnneks ei olnud bussijuhil pikk maa tulla ja umbes kell 11 juba startisime.
 Sõit algas rahulikult, kuid juba üsna pea läks asi mölluks ära. Poisid hakkasid lärmama ja omi asju tegema, mõned aga õppisid, teised kuulasid muusikat ja tüdrukud kudusid. Õpetaja Peeter lubas, et kahe tunni pärast hakkab ta meile füüsika ja keemia tundi tegema, aga seda õnneks (või kahjuks) ei juhtunud. Ilmselt õpetaja Peeter ei viitsinud üritadagi meid taltsutada :D.
 Kui me Tallinnasse jõudsime, oli meil tund aega veel aega. Seega peatusime sadama lähedal kaubanduskeskuses, kus oli meil 45 minutit vaba aega. Poisid tormasid kohe Hesburgerisse sööma, tüdrukud (nii palju, kui meid oli ehk siis 3) aga läksid riidepoodidesse kolama. Õpetajad Peetrid aga puhkasid väikeses kohvikus. Ega seal midagi erilist ei olnudki teha ja peagi saigi aeg juba otsa ning algas sõit sihtkohtadesse - majandusviktoriini osavõtjad Swedbanki peakontorisse ja ülejäänud klass ökoloogia instituuti.
 Meie, viktoriinist osavõtjad, peatusime Liivalaia tänaval, Swedbanki peakontoris, kus kõigepealt sõitsime liftiga kõrgeimale, üheksandale korrusele ja otsisime üles Väikese Balti saali, kus meid võttis sõbralikult vastu Piret Suitsu. Sealt avanes imeline vaade Tallinna linnale. Istusime siis kohtadele, meile pakuti juua ja ka snäkki - puuvilju ja küpsiseid. Piret Suitsu tegi ettekande rahamajandusest ja rääkis, kuidas rahaga ringi käia. Minu arust oli see väga kasulik loeng. Me saime ise ka mõttetööd teha ning oma arvamust avaldada.
 Pärast Pireti ettekannet rääkis üks mees (kelle nime ma kahjuks ei mäleta) sellest, kuidas  tema sinna Swedbanki kontorisse tööle sai. Ta tutvustas meile sööklat ja rääkis, kuidas on seal majas töötada ja olla. Peale oma etteastet juhatas ta meid kontorisse, mille jaoks pidime väljast läbi minema. Majasiseselt on võimalik ka sinna minna, kuid meile seda luba ei antud. Kontoris võttis meid üle üks sõbralik naisterahvas (kelle nime ma samuti ei mäleta) ja  tema rääkis meile, kuidas need asjad seal majas käivad ja tutvustas erinevaid ameteid. Me saime näha ka alumist korrust ja sealt ühte ruumi, kus on inimeste seifid ning kus hoitakse väärtuslikke asju ja dokumente. Selle seifi eest tuleb ka renti maksta, kuni 300 krooni kuus, olenevalt kapi suurusest. Seal ruumis on umbes 2000 kappi ja 75% nendest on kasutusel. Me nägime ka ühte seifi, mis oli loomulikult tühi, kuid vähemalt nägime, mida see endast kujutab. Seal ruumis ei ole kaameraid, kuid inimene, kes oma asju seal hoiab, saab seal ruumis viibida vaid 5 minutit. Need seifid on samuti ka väga turvalised. Kui keegi jätab kapile võtme kogemata ette, ei saa järgmine inimene seda ust avada. Kui kellelgi on rent pikemat aega maksmata, on pangal õigus see kapp lahti puurida. Pangal ei ole teist võtit, teine võti on peidus seifis. See ruum oli ilmselt üks huvitavamatest asjadest, mis me nägime. Allkorrusel nägime ka, kuidas mündimasinat tühjendati. Peagi sai meie ekskursioon läbi ja me läksime tagasi bussi.
 Sõitsime siis tagasi ökoloogia instituudi juurde, et teised peale võtta ning helistasime neile, et nad välja tuleks. Nad ütlesid, et nad ongi väljas. Tuli välja, et nad olid juba jõudnud jalgsi matkata Swedbanki peakontorisse ja külmetasid seal väljas. Sõitsime siis sinna tagasi. Seda, mis nad seal instituudis tegid, ma ei tea, kuid me kuulsime nendelt, et tulevikus tuleb investeerida magedasse vette. Täpsemalt kirjutab sellest, mis nemad tegid,  Signe.
 Algaski tagasisõit ja bussis oli kuulda hädaldamisi, et pissihäda on ja kõht on tühi, kas poodi ei saagi. Lõpuks saime siiski 45 minutit Ülemiste kaubanduskeskuses käia. Seekord oli esimene peatuspaik McDonald's. Kui kõik olid oma toimetused ära teinud, algas tagasisõit, mis oli hullem kui sinnasõit. Lõpus aga vajusid kõik ära ja üsna pea olimegi juba Otepääl.
Views: 784 | Added by: Merksuu-u
Logi sisse!
Kalender
«  November 2010  »
PETKNRL
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930