Puhapäev, 05 May 2024, 05:10Tere tulemast Külaline | RSS
PühajarvePK
Menüü
Küsitlus
Kas olite hinnetega rahul?
Total of answers: 16
Statistika

Kokku sees: 1
Külalised: 1
Kasutajad: 0
Main » 2010 » Oktoober » 31 » Oktoobrikuu tegemistele tagasi vaadates
21:24
Oktoobrikuu tegemistele tagasi vaadates

11.oktoobril kohtusid nooremad õpilased loodusfotograafi Arne Aderiga. Ta rääkis väga huvitavalt, kuidas ja mida pildi peale jäädvustada. Koos uuriti 8 fotot, mis olid tehtud küll ühest ja samast toonekurest, ent iga pilt jutustas oma põneva loo. Kuulutati välja loodusfotode konkurss "Taba õige hetk", mis kestab 15.okt - 30.apr ja milles osalevad 1.-4.klass koos lasteaiaga.

12.oktoobril saime osa lilliputtide tsirkuse etendusest. Nägime huvitavaid trikke, väga suurt tasakaalu nõudvat ronimist torude peal, tarku loomi, vigastamatut vastupanu üliteravatele esemetele. Etenduse lõpus tekitas suurt elevust ülisuur pall, mida publik sai vahvalt edasi tõugata. Kellel aga taskuraha kaasas oli, see sai osta mitmesuguseid mänguasju.

18.oktoobril osalesid 7.-9.klassi tüdrukud kahetunnisel loengul, mille viisid läbi Otepää Noorte Nõustamiskeskuse väga sõbralikud ja toredad töötajad. Loengult saadi näiteks uusi teadmisi kahjulikest ainetest, kingituseks kaasa aga helkuri, pastaka ja käepaela.

19.oktoobril oli kooli karjäärikoordinaator Urve organiseerinud 8.klassile ja 9.klassile kohtumise Valgamaa karjääriinfospetsialisti ja karjäärikoordinaatoriga. Loengul "Karjääriinfo veebist” räägiti karjääriinfo olemusest, allikatest, otsimisviisidest, info hindamisest, tehti praktilisi ülesandeid. Õpilaste arvamusel said nad enda kohta palju teada ning muud head informatsiooni.

20.-21.oktoobril andsid meie majas "Tagasi kooli” projekti raames tunde 3 külalisõpetajat, neist kaks meie kooli vilistlased. Maarja-Eeva Mändmets andis 7.klassile ja 9.klassile tunni teemal "Bränd”, Jarkko Hartikhainen 8.klassile tunni "Riigikaitse”, Martti Sala 8.klassile tunni "Euro” ja asendas ka reisil olevat õpetaja Maretit 6.klassi ning 7.klassi poistele. Tagasiside õpilastelt: tund oli väga tore ja lõbus, oli väga huvitav tund, õpetaja oli jumala lahe ja temaga oli koos äge tund, saime vajalikku infot, saime palju uut teada, saime teada mis värv omab mis mõtet, õpetaja tegi korralikku trenni, õpetaja õpetas noortepäraselt, võiks rohkem olla selliseid tunde.

20.oktoobril enne õppenõukogu oli töötajatel külas meie vallavanem Andres Visnapuu. Ta rääkis endast, valla tegemistest ning jagas mõtteid, kuidas ka kool võiks areneda.

22.oktoobril, veerandi viimasel koolipäeval oli meil külas loodusfotograaf Sven Žacek, kellele meeldib pildistada loomi ja linde. No küll olid kaks põnevat tundi, sai kuulata piltide saamise lugusid ja vaadata vahvaid fotosid. Oleksime nagu ise kõik need hulgalised kohtumised kopra, saarma, kaku, jäälinnuga läbi elanud. Kõik need rängad katsumused, näiteks kõrgustes puuoksal tundide viisi paigalolemine, on oma hinda väärt, et jäädvustada loodusest ainulaadseid ja erilisi hetki.

Vaibasaalis on nüüd meil üleval televiisor. Enne vaheajale minekut vaatasime vahetundides klasside elektroonilisi matkapäevikuid, aga ka muid varasemalt tehtud pilte. Edaspidi tahame eelkõige vahetunde sisustada seoses loodusõpetusliku suunaga - vaadata pilte, saateid vm loodusest.

Veerandi viimasel päeval toimetame ühe tunni nii, et oleme kõik koos aulas ja teeme tööst kokkuvõtteid. Õppimist 1.veerandil iseloomustasid näiteks sellised arvud:

Edukus 84 87-st, 97%;

Ainult "5" kokku 11 13%; klassiti 1.kl-Sofia 2.kl-Joonas,Oliver 3.kl-Hendrik,Kenter,Cärolin 5.kl-HannaLiis 6.kl-Karl,Priit,Joonas 8.kl-Merylin;

Ainult "4 ja 5" kokku 32 37%; klassiti 1.kl-LiisaMari,ElisabethMarleen,Kaisa,GenMarten 2.kl-Annabel,Isabel,Marten,Ats,Simon,Aksel,Madis,Harald 3.kl-Romet,Gabriel 4.kl-ItiRiin,Ekke, Laur,Mirjam,Romet 5.kl-Liis,Rasmus 6.kl-LislLinda,Alice,Arnold 7.kl-Marika,Anu,Birgit, Ketlin,Ketryn 8.kl-Gen,Kärol,Silver,Magnus,Madis 9.kl-Moonika,Markus;

Käitumine eeskujulik kokku 24, 26%;

Hoolsus eeskujulik kokku 26, 30%.

"Suitsuprii klassi” konkursil osalevad 4.-9.klass. Majandusviktoriinil olid meie kooli õpilased valdavalt esikümnes, kõige parem 2.kohal 8.kl Magnus. Enamikul klassidel toimusid klassi lastevanemate koosolekud. Ilmus järjekordne uuema ilmega ja põnev koolilehe number. Tunnustati õpetajaid: kõige stiilsem õpetaja on Nele ja kõige parem õpetaja teist aastat järjest on Olga. AASTA ISA 2010 tiitlile esitasime oma vallas õpetaja Peeter Kanguri. Sulgpallitreeningutel on jäänud lapsi vähemaks - EI SAA NII LIHTSALT LOOBUDA väga põnevast mängust!

Selle veerandi suurim pluss oli, et saime Miia tagasi ja suurim miinus oli 8.klassi osade noormeeste uskumatu käitumine tsirkusekülaliste suhtes.

Kui veerandi viimasel päeval said mul koolimajas ka lehed loetud, siis koju minnes tegin mõne pildi majaesistest veel õites roosipõõsastest, ümberringi maas lumi. Vaata pilte siin.

Meediaringi tublidel tegijatel aktiviseerida ennast veebilehel - on MEEDIA aasta ning kõik janunevad uudiste järele, nii et regulaarselt kirjutama!

Views: 756 | Added by: huviline
Logi sisse!
Kalender
«  Oktoober 2010  »
PETKNRL
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31