Kolmapäev, 24 April 2024, 22:46Tere tulemast Külaline | RSS
PühajarvePK
Menüü
Küsitlus
Kas olite hinnetega rahul?
Total of answers: 16
Statistika

Kokku sees: 1
Külalised: 1
Kasutajad: 0
Main » 2009 » November » 23 » Reaalained Eestis - MINEVIK, OLEVIK, TULEVIK
22:51
Reaalained Eestis - MINEVIK, OLEVIK, TULEVIK
Nõo Reaalgümnaasium tähistas 45 aastat reaalainete süvaõpet Nõos hariduskonverentsiga, kuhu oli kutsutud ka meie kool.

Kohal oli aukartustäratav seltskond, kelle hulka kuulusid haridusminister, riigikogu liikmed, kõrgkoolide ja paljude teiste koolide esindajad, kooli vilistlased ja endised koolijuhid ning õpetajad. Jagati palju tunnustust koos tänukirjadega ning sünnipäevalist peeti meeles kingituste ja kaunite lilledega. Nõo kooli lõpetanu tulevik on helge.

Konverentsil esinesid:
Ü.Juurik "Reaalainete süvaõpe 1964-2009 Nõo Keskkoolis/Reaalgümnaasiumis"; Riigikogu esimees Ene Ergma; haridusminister Tõnis Lukas "Reaalainete õppimise tähtsus, võimalused ja perspektiivid"; Lembit Nei (Tallinna tehnikaülikool) "Gümnaasiumide reaalhariduse tase ülikooli õppejõu pilgu läbi"; Rein Prank (Tartu Ülikool) "Matemaatikast ja informaatikast koolis (ja ülikoolis). Õppekavadest, aine omandamisest ja õpetajate koolitamisest"; Viire Sepp (TÜ Teaduskool) "Talendid tuleviku teenistuses". Pärast ettekandeid osaleti aktiivselt diskussioonis.

Mõned ärevamad mõtted kuuldust: hale või väga hale on lugu uute õpetajatega nii matemaatikas kui füüsikas kui keemias; küsi ükskõik millise õpetaja-õppejõu käest, siis alati öeldakse, et ainemaht liiga suur ja aega liiga vähe selle õpetamiseks; matemaaatikas on alla käinud algebraliste teisenduste ja geomeetria oskused, iseseisva töö oskus, põhivalemite teadmine ehk ülikooli alguses tuleb veel elementaarmatemaatikat õpetada; gümnaasiumiõpilaste huvi reaalainete vastu väheneb aasta-aastalt; informaatika on Eesti koolis staatuseta õppeaine; nõrgemad gümnaasiumid ei suuda pakkuda häid valikuvõimalusi ...

Eesti õpetaja on väga tubli ja töökas, hea õpetaja. Neid õpetajaid, kes tegelevad ka andekate õpilastega, peab olema võimalus rahaliselt motiveerida.

Meie koolist läks sügisel Nõo Reaalgümnaasiumi õppima 4 väga tublit noort ning on kuulda, et järgmisel sügisel isegi rohkem.
Views: 807 | Added by: huviline
Logi sisse!
Kalender
«  November 2009  »
PETKNRL
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930